fbpx

Jel’ ste primetili da većina ukusa za nargile sadrži mentu? To nije slučajno.

Upoznajte biljke koje se nalaze u ukusima za nargile. Udobno se smestite, počinjemo…

Menta, nana, metvica… sve je to jedna fantastična travka koju obožavamo. Biologija kaže da postoji oko 25 vrsta mente i ima je u Evropi, Africi, Severnoj Americi, Aziji i Australiji. Voli vlagu i voli vodu, zato je najviše ima uz jezera i reke, i raste cele godine.

Sve u svemu – jaka i mirisna. Baš zato ima ogromnu i najrazličitiju upotrebu.

U kulinarstvu se koristi lišće, sveže ili suvo. Ako ste jedna od tri osobe na planeti koja nikad nije probala list mente, ukus je svež, ne prejak, i stvara mirisnu toplinu. Koristi se kao začin, za čajeve, pića, sirupe, sladolede… I za mohito.

menta - ukusi za nargile

Ulje mente je osnova za pravljenje mentola koji je neophodan za paste za zube, različite antiseptike i – naravno – žvake.

Odlična je za stomak, pa je mnogo ima i u medicini. Stavlja se u parfeme, aromatična ulja u sveće. I u arome za nargile.

Za stare Grke menta je bila “biljka dobrodošlice”. Stavljali su lišće na podove, pa bi se miris oslobađao kad gosti prolaze kroz kuću. Dosta dobra fora.

Naš savet je da je koristite u što prirodnijem obliku. Zato naše arome za nargile imaju tačno 0% duvana, katrana i nikotina. Ali imaju mnogo mente – na vašu sreću i za vašu sreću. Pogledajte ponudu i poručite!