fbpx

Bilo da prvi put kupujete nargile ili ste pasionirani kolekcionar koji uživa u aromi za nargilu, pre ili kasnije će se postaviti pitanje: Da li izabrati staklenu nargilu?

Činjenica je: staklene nargile su prelepe. Ipak, pored (najviše) vizuelnih prednosti, imaju i mane.

Noviji “modeli” staklenih nargila prave se od stakla vrhunskog kvaliteta. Završna obrada je takva da se svi dodatni delovi savršeno uklapaju, pa nema razloga da o tome brinete. Nema ni rđe i tragova oksidacije. Lako se prenose jer im je težina mala (ali i dalje treba da ih upakujete kao da prenosite kristalne čaše). Pritom, kretanje dima unutar staklene nargile deluje skoro hipnotički, pa ima i dodatne zabave.

Sa druge strane, ove nargile su po pravilu znatno skuplje od tradicionalnih. Logično, lagan i velik stakleni sud će se nepopravljivo polomiti ako se prevrne ili padne. Tradicionalisti će naglasiti i da su – u odnosu na drvene, ukrašene, raznobojne nargile – staklene nargile prilično bledunjave.

Tradicionalne nargile su stabilnije, to je činjenica. Rasklopive su, pa je jednostavnije popraviti ili zameniti neki od delova. Opet – tradicionalne su.

Da li ima razlike u ukusu? Ne. Jednako ćete uživati u svojoj omiljenoj aromi za nargilu bilo da odaberete staklene ili tradicionalne nargile.

Šta je zaključak? Kao i kod ukusa za nargilu, i sama nargila je u potpunosti vaš izbor. Svaki model ima svoje prednosti i mane, ali upravo je u tome lepota nargile: daje vam svu slobodu da sami stvarate svoje uživanje. Sami procenite šta je ono što je vama najvažnije, a onda se posvetite izboru arome! Naša ponuda ukusa za nargilu je ogromna, ali sigurno ćete se snaći.

*Najbolji izbor nargila svih vrsta možete pronaći u prodavnici našeg zvaničnog distributera Zla Shtek u Beogradu, podzemni prolaz ispod Terazija.